Een beetje over mezelf

Halløj, ik ben Frédéric Devos, geboren op 19/03/1985, echtgenoot, vader van 2, chiropractor en recreatief triatleet.

De sport-microbe had me al in haar greep toen mijn moeder deelnam aan raquetballtoernooien met mij in haar buik. Als kind liep ik graag en was ik vooral geobsedeerd door de bal, basket-, voet-, hand-, tennis- of racquetballbal, maakte allemaal niet uit. Ik heb in clubverband getennist, gevoetbald en aan atletiek gedaan. Ondertussen had ik voor mezelf al uitgemaakt dat ik hetzelfde wilde doen als mijn ouders: chiropraxie.

Na mijn humaniora, najaar 2003, deed ik 4 maand sportschool in Viborg, Denemarken. Ik had 2 hoofdvakken, springgymnastiek (tumbling) en outdoor multisport. Het is daar dat ik voor het eerst proefde van duatlon en triatlon. Onbewust lag het in mijn brein vast dat triatlon nu mijn sport was. Ik was er plots verliefd op geworden.
We namen op gegeven moment deel aan een sportschoolmeeting, waar we elkaar bekampten in allerlei disciplines. Ik nam o.a. deel aan het hoogspringen en won er de 60m horden. ’s Namiddags stond er een sprinttriatlon op het programma. De naadloze opeenvolging van zwemmen, fietsen en lopen was nieuw en heel spannend voor me. Jammer genoeg reed ik lek na 5 km. Ik moest die 5 wel teruglopen, dus het triatlongevoel kon ik toch een beetje proeven. Een ander evenement waar ik met 2 medeleerlingen aan deelnam was een adventurerace van 14u, met mountainbiking, lopen, wat kanovaren en stafkaartlezen. Ik moest 3 dagen erna nog de trappen achterwaarts af. Dat was ook een onvergetelijke ervaring.

Sinds 2005 deed ik belevenissen op in tal van uithoudingsuitdagingen, vnl. triatlons, maar ook afzonderlijke disciplines.
Klik hier voor de voornaamste triatlons.
Klik hier voor andere zottigheden.
Klik hier voor enkele persoonlijke records.