Wat dreef me tot deze blog?

“My quest for supreme health and fitness”

Sport is zowat de rode draad door mijn leven, al van vóór mijn vroegste herinneringen. Het is mogelijks wat ik het allerliefst doe. Mijn broer Simon omschreef het onlangs als ‘a tool to strengthen the mind-body connection’. Met sport voelde ik me altijd ‘in mijn element’.

Waar sport vooral de functionele kant van het lichaam benadert, hebben mijn hogere studies Master of Chiropractic in Engeland me ook geleerd het lichaam wetenschappelijk te benaderen. Gaandeweg – en onderweg ben ik nog steeds – heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is de gezondheid intact te houden terwijl we beter proberen worden in bepaalde sporten. Ondertussen is het een en ander me wel al duidelijk geworden, daarom vond ik het gepast mijn kennis als ervaringsdeskundige te delen met de wereld.

F.ox. Endurance is een acroniem van ‘fat oxidation in endurance sports’. Ik koos deze naam als tegenpool voor de alom aanwezige visie dat suikers/koolhydraten onze voornaamste bron van energie zijn. Ik denk eerder dat we beter beginnen met een goede vetverbranding en pas dan te gepasten tijde aanvullen met natuurlijke suikers. Meer zelfs, hoe beter de vetverbranding, hoe minder suikers nodig. Niet alleen is het lichaam dan gezonder, de stofwisseling zal ook tijdens inspanning langer en gemakkelijker in evenwicht blijven. Dit komt uiteraard ook uithouding ten goede.

Ik zal op deze blog mijn perspectief rond gezonde levensstijl en sportfysiologie uiteenzetten. Verder zal ik vertellen over mijn eigen belevenissen en ondervindingen op sportief vlak. Ik verwijs graag naar de pagina categorieën voor meer detail.

Veel leesplezier en hopelijk steken jullie er iets van op.

Sportieve groentjes,

Frédéric